info front a

byggbild3

håkanFöreläsning ADHD

Välkommen till en inspirerande kväll med föreläsning och dialog om hur det är att leva med ADHD och om hur du kan hjälpa till att underlätta i hem och skola.

  • Föreläsare: Håkan Ernklev (se nedan)
  • Tid: torsdag 14 november kl. 18.30-21.00
  • Plats: Korskyrkan, Sveagatan 10A
  • Anmälan: Görs till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (Obs! begränsat antal platser)
  • Ingen kostnad
  • Har du frågor? Ring Erik Bryskhe 0702-649412 eller maila ovanstående adress.

Håkan Ernklev bor i Lundsbrunn, i närheten av Skövde i Västergötland, tillsammans med sin familj. Han är utbildad teckenspråkstolk men har de senaste 30 åren arbetat med att utbilda i teckenkommunikation både till personal på förskolor, skolor och särskolor och till anhöriga.

Så här beskriver Håkan själv sin föreläsning om ADHD:

”Jag utgår från min egen uppväxt med ADHD, en uppväxt utan att veta om vad allt berodde på, om hur parallellerna slog mej i samband med min yngsta dotters diagnos och mina upplevelser som förälder till tre barn med olika typer av diagnoser. 

Jag vill ge er verktyg som gör att ni att bättre kan känna in hur vi tänker och varför vi gör som vi gör. 
Jag kommer ge min syn på de problem och utmaningar som ni inom förskola och skola står inför och försöker med enkla medel visa hur man bättre kan förstå, konkret fundera över och också ge nya vägar till att genom detta hitta lösningar till hur ni ska kunna underlätta er samvaro, ert arbete och / eller ert liv med någon som har ADHD.
 Inte minst - hur ert sätt att tänka, reagera och agera bättre kan stötta och utveckla de barn med ADHD som ni har i er närhet.

Föreläsningen passar bäst för mindre grupper, där deltagarna kan ställa frågor och lufta sina funderingar.

Jag är inte kliniskt verksam, utan föreläsningen utgår helt från egen kunskap och egna upplevelser, erfarenheter, misstag, elände och lycka som jag själv varit med om och utsatts för under mina 50 första år med ADHD utan diagnos, och mina senaste 9 år med en identitet där ADHD utgör en självklar plattform för mitt liv.

Jag vill gärna betona såväl det positiva och det negativa med att ha ADHD, och i samband med det också, utifrån mej själv, utmana allt det som sägs vara så fantastiskt med ADHD - något som så gärna kommuniceras i olika sammanhang. ADHD kan i vissa sammanhang vara superbra, men det är sannerligen ingen allmän superkraft varje dag. 
Att ha ADHD är inget man förtjänar, men det är faktiskt något som man kan låta tjäna en :)"